BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 18 May 2010

Biar Kasihku Bersemi Bersama Airmata

Kasih dan sayang yang telah bersemi tidak mungkin berlalu begitu sahaja,

Wahai Tuhanku Yang Maha Pengasih,
Jadikan aku hamba yang redha dengan apa yang telah ENGKAU takdirkan buatku,
ENGKAU mengetahui apa yang aku nyata dan apa yang aku rahsiakan, maka terimalah keuzuranku, aku lemah,tak berdaya,  pasrah pada wahai Tuhanku Yang Maha Agung.

 Biarkan airmata yang mengalir  dan sedu terus beralunan seirama dengan hembusan nafasku ini.

MENYAYANGI TIDAK BERERTI MEMILIKI,
MEMILIKI TIDAK BERERTI MENYAYANGI...Kasih sayang Itu Tidak Memerlukan Sebarang Syarat.Kasih Itu Adalah Apabila Kita Dilihat ‘indah’ Dimata Org Yg mengasihi Kita Ketika Org Lain Tidak Tahu Di Mana Letaknya Keistimewaan Kita…..

Kasih Itu Juga Adalah Suatu Keinginan Untuk Melihat Org Yg Kita kasih Itu Bahagia Dan Gembira Walaupun Dia Sendiri Tidak Menyedari Akan Kewujudan Kita….

Adakalanya Kita Begitu Mencari Kaish Yg Jauh Sehingga Terlupa Akan kasih Yg Sebenarnya Selama Ini Ada Dihadapan Kita…Memberikan Segala Sokongan….Mengambil Berat Akan Hal Kita….Tapi Sudah Menjadi Adat Manusia…Yg Jauh Asyik Teringat….Yg Ada Di Depan Mata Langsung Tak Terpikat .....


Kasih Itu Tidak Menuntut Kita Menjadi Org Lain….Tetapi Menjadi Diri Sendiri.Kasih Yg Suci Tidak Menuntut Perubahan Atau Pengorbanan Yg Besar Demi Org Yg Kita Kasihi…Impianku menjadi isteri solehah, 
selepas Allah dan RasulNYA, 
cinta kasih sayang adalah untuk zaujku.

1 comments:

Mak said...

Kadang kala aku kepenatan, aku kelelahan, aku sendu dan aku sayu...

Anak mak, di mana anak mak?